BaseCamp voor motonavigatie

Na de aankoop van uw GPS-toestel (zumo) begint het pas: er goed mee leren werken.

Vroeger werd hiervoor MapSource gebruikt maar dit programma is end of life. BaseCamp is nu HET programma dat door Garmin gepositioneerd wordt om routes uit te stippelen.

Zelf uw vakantieroutes uitstippelen in BaseCamp? Liefst met alle gewenste via-punten, en niet zo snel mogelijk van punt A naar punt B! Voor de meeste gebruikers en zeker voor de motorrijders is dit een must. Maar hoe moet het? In deze cursus leert u er alles over!

Voor wie?

Natuurlijk kan u alles zelf leren met vallen en opstaan. Maar dat kost de meeste onder ons te veel tijd. Zeker als de zomer of uw vakantie er aankomt. Voor de bezitters van een Garmin GPS-toestel dat compatibel is met BaseCamp en de kaartset CityNavigator is een korte maar degelijke opleiding dus zeker zinvol. Computer-kennis is wel noodzakelijk! Alle Garmin zumo GPS-toestellen zijn compatibel met BaseCamp en de kaartset CityNavigator. Voor de Outdoor gebruikers raden wij onze BaseCamp voor wandel- en fietsnavigatie cursus aan.

De opleiding is gericht op PC's met een Microsoft Windows besturingssysteem of Apple Mac.

Welke zaken komen aan bod?

  • Het maken en aanpassen van routes en deze naar uw GPS-toestel overbrengen
  • Opzoeken van steden, adressen, POI (points of interest), waypoints en deze in een route plaatsen
  • Routes maken op basis van een tracklog
  • Gebruik van sneltoetsen
  • Het invoegen van routepunten en waypoints
  • Het bewerken en aanpassen van gedownloade routes

Per avond zijn er maximaal 15 deelnemers zodat er voldoende ruimte is om uw eigen vragen te stellen.

Na afloop krijgt elke deelnemer een e-mail met de presentatie in PDF formaat, zo kan u vlot gebruik maken van de snelkoppelingen. In deze presentatie zit ook een koppeling naar een evaluatieformulier dat u kan gebruiken om uw opmerkingen (positief, te verbeteren) over deze opleiding te geven. Zo kunnen wij uw feedback gebruiken om deze opleiding in de toekomst nog beter af te stemmen op de noden en wensen van onze deelnemers.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt ongeveer drie uur, inclusief een korte pauze. Beginuur is afhankelijk van de locatie en staat duidelijk vermeld hieronder. Gelieve op tijd aanwezig te zijn en niet met meer personen dan ingeschreven. Het is ook ten zeerste aan te raden uw toestel mee te brengen naar de opleiding. Indien u beschikt over een laptop mag u deze ook meebrengen want er zijn geen computers beschikbaar in onze opleidingslokalen.
Zorg er dan wel voor dat de benodigde kaarten en software (Garmin BaseCamp) geïnstalleerd zijn op uw Laptop.

Wat kost het?

De deelnameprijs bedraagt €40 per persoon. Indien u beschikt over opleidingscheques van WayPoint Leuven, WayPoint Zolder of Galileo Trainingscenter kan u deze meebrengen naar de cursus en zo een deel van uw inschrijvingsgeld recupereren. Per opleidingsavond voorzien we minimum 5, en maximaal 15 deelnemers. Het kan voorkomen dat een bepaalde datum door gebrek aan deelnemers uiteindelijk toch niet doorgaat. Indien dit zo is, wordt u op voorhand gecontacteerd en krijgt u uw inschrijvingsgeld terugbetaald of kan u kiezen voor een andere datum.

Belangrijk: Als u zich inschrijft voor een opleiding betaalt u het volledige bedrag. Op de dag van de opleiding krijgt u in ruil voor uw opleidingscheques een deel van het inschrijvingsgeld terug. Het is niet mogelijk om nadien geld te recupereren met uw opleidingscheques, dus vergeet ze niet!

Schrijf u in voor een datum naar keuze, vergeet geen rekening te houden met de locatie!

Geen datum beschikbaar op dit ogenblik? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte wanneer nieuwe data beschikbaar komen!