Fiets- en wandelvakantie met GPS

Je wil op fiets- of wandelvakantie, naar bijvoorbeeld, Santiago de Compostella. Wanneer je goed voorbereid bent, wordt je GPS-toestel een trouwe en nuttige reisgezel. Maar hoe begin je hier nu aan? Op deze en andere zaken willen wij je een antwoord geven tijdens deze opleiding!

 

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een meerdaagse fiets- of wandelvakantie wil plannen, maar niet goed weet hoe je hieraan begint. Wanneer je dus geen of weinig ervaring hebt met GPS en aanverwante zaken, zit je goed. We willen een duidelijk beeld schetsen van zaken zoals: bestaande GPS-toestellen, interessante planningssoftware en andere nuttige tools die je bij de voorbereiding kunnen helpen. Op basis hiervan kan je dan een geschikt GPS-toestel aanschaffen (mocht je er nog geen hebben) en aan het plannen gaan.

 

Welke zaken komen aan bod?

  • Welke GPS-toestellen zijn geschikt voor dit soort tochten, welke niet
  • Digitale kaarten: Wat zijn dat? Waarvoor heb je ze nodig? Welke zijn interessant?
  • Een kort overzicht van interessante planningssoftware en tools
  • Hoe zoek en gebruik je bestaande trajecten op het internet?
  • Het aanmaken, bewerken en exporteren van een traject in RouteYou
  • Het importeren en bewerken van trajecten en waypoints in Garmin BaseCamp
  • Hoe trajecten op je GPS-toestel plaatsen?
  • Een overzicht van interessante websites
  • Nuttige tips voor onderweg

Tijdens de opleiding zijn er diverse oefenmomenten waarbij je zelf aan de slag gaat. Indien je over een laptop beschikt, dan mag je deze ZEKER MEEBRENGEN want er zijn geen PC's beschikbaar in onze opleidingslokalen.

 

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt ongeveer drie uur, inclusief een korte pauze. Beginuur is afhankelijk van de locatie en staat duidelijk vermeld hieronder. Gelieve op tijd aanwezig te zijn en niet met meer personen dan ingeschreven. Het is ook ten zeerste aan te raden uw toestel mee te brengen naar de opleiding. Indien u beschikt over een Laptop mag u deze ook meebrengen want er zijn geen PC's beschikbaar in onze opleidingslokalen.

 

Wat kost het?

De deelnameprijs bedraagt €40 per persoon. Indien u beschikt over opleidingscheques van Galileo-Trainingscenter, WayPoint Leuven of WayPoint Zolder dan kan u deze meebrengen naar de cursus en zo een deel van uw inschrijvingsgeld recupereren. Per opleidingsavond voorzien we minimum 5, en maximaal 15 deelnemers. Het kan voorkomen dat een bepaalde datum door gebrek aan deelnemers uiteindelijk toch niet doorgaat. Indien dit zo is, wordt u op voorhand gecontacteerd en krijgt u uw inschrijvingsgeld terugbetaald of kan u kiezen voor een andere datum.

 

Belangrijk: Als u zich inschrijft voor een opleiding betaalt u het volledige bedrag. Op de dag van de opleiding krijgt u in ruil voor uw opleidingscheques een deel van het inschrijvingsgeld terug. Het is niet mogelijk om nadien geld te recupereren met uw opleidingscheques, dus vergeet ze niet!

Schrijf u in voor een datum naar keuze, vergeet geen rekening te houden met de locatie!