Wandel- & fietsnavigatie met outdoor GPS

U wil een Garmin outdoor GPS-toestel aankopen (eTrex, GPSmap62/64, Dakota, eTrex Touch, Oregon of Montana reeks), maar zit nog met vragen?
U heeft al zo'n toestel aangekocht en wil de mogelijkheden sneller onder de knie krijgen en er beter mee leren werken?
Dan is deze opleiding wat u nodig heeft!

Voor wie?

De opleiding 'Outdoor wandel - & fiets navigatie' is bedoeld voor Garmin GPS-gebruikers van volgende toesteltypes: eTrex, GPSmap62/64, Dakota, eTrex Touch, Oregon of Montana reeks. Best kan u eerst een paar weken ‘spelen’ met het toestel en pas daarna aan deze opleiding deelnemen. Op deze manier heeft u de nodige basisvaardigheden al onder de knie. Ook zij die een outdoor GPS-toestel willen aankopen maar nog vragen hebben of twijfelen, zijn welkom op de opleiding.

Welke zaken komen aan bod?

 • Instellen kaartdatum en grid, waarom is dit belangrijk?
 • Wat is het verschil tussen een route en een track?
 • Wat zijn waypoints?
 • Overlopen van enkele belangrijke functies op het toestel (Instellingen, Waypoint maken, Zoeken, Ga naar/Navigatie)
 • Hoe werken zonder kaarten (gebruik maken van tracks, waypoints)? Hoe werken met routeerbare kaarten (routes)?
 • Hoe plaatsen we deze kaarten op de GPS?
 • Hoe werken met het kompas?
 • Welke software gebruiken om routes, tracks en waypoints aan te maken (Garmin Basecamp)?
 • Wat staat waar op de GPS?
 • Hoe kunnen we best gegevens overdragen van computer naar GPS en omgekeerd?
 • Hoe gebruik je trackback?
 • Hoe de software op je GPS actueel houden?
 • Wat zijn Garmin Custom Maps?
 • Wat is Garmin BirdsEye?
 • Waar vind ik routes en tracks op het Internet?

OPGELET: het gebruik van Garmin BaseCamp wordt NIET in detail behandeld, binnen het tijdsbestek van één avond kan dit onmogelijk samen met bovenstaande onderwerpen gecombineerd worden.

Iedere deelnemer krijgt na afloop van de opleiding een e-mail met de presentatie in PDF formaat, zo kan u vlot gebruik maken van de snelkoppelingen. In deze presentatie zit ook een snelkoppeling naar een evaluatieformulier dat u kan gebruiken om uw opmerkingen (positief, te verbeteren) over deze opleiding te geven. Zo kunnen wij uw feedback gebruiken om deze opleiding in de toekomst nog beter af te stemmen op de noden en wensen van onze deelnemers.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt ongeveer drie uur, inclusief een korte pauze. Het beginuur is afhankelijk van de locatie en staat duidelijk vermeld hieronder. Gelieve op tijd aanwezig te zijn en niet met meer personen dan ingeschreven. Het is ook ten zeerste aan te raden uw toestel mee te brengen naar de opleiding. Indien u beschikt over een Laptop mag u deze ook meebrengen want er zijn geen computers beschikbaar in onze opleidingslokalen.
Zorg er dan wel voor dat de benodigde kaarten en software (Garmin Basecamp, ...) geïnstalleerd zijn op uw Laptop.

Wat kost het?

De deelnameprijs bedraagt €40 per persoon. Indien u beschikt over opleidingscheques van Galileo-Trainingscenter, WayPoint Leuven of WayPoint Zolder kan u deze meebrengen naar de cursus en zo een deel van uw inschrijvingsgeld recupereren. Per opleidingsavond voorzien we minimum 5, en maximaal 12/15 deelnemers. Het kan voorkomen dat een bepaalde datum door gebrek aan deelnemers uiteindelijk toch niet doorgaat. Indien dit zo is, wordt u op voorhand gecontacteerd en krijgt u uw inschrijvingsgeld terugbetaald of kan u kiezen voor een andere datum.


Belangrijk: 
Als u zich inschrijft voor een opleiding betaalt u het volledige bedrag. Op de dag van de opleiding krijgt u in ruil voor uw opleidingscheques een deel van het inschrijvingsgeld terug. Het is niet mogelijk om nadien geld te recupereren met uw opleidingscheques, dus vergeet ze niet!

Schrijf u in voor een datum naar keuze, vergeet geen rekening te houden met de locatie!

Geen datum beschikbaar op dit ogenblik? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer nieuwe data beschikbaar komen!

Zolder

ZOLDER - maandag 06/05/2024 19u (6 beschikbaar) 40,00 €
Inschrijven niet meer mogelijk